Berzica Forum
05 Decembar, 2008, 02:01:14 *
Dobrodošli, Gost. Molimo vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom i lozinkom na Berzici.
Vesti: Dobrodošli na Berzica.com forum!

Početna   Pomoć Pretraga Prijava Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: alpinizam  (Pročitano 991 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« poslato: 11 April, 2008, 21:39:49 »

Možda ovo zvuči jezivo, al verujte nije tako...

Ja sam ovim sportom počela da se bavim skoro, pre 2 godine. Iskreno, ušla sam u celu priču iz planinarenja preko sportskog penjanja pa do alpinizma. Mada, tečaj može da završi bilo ko, čak i oni koji se nisu popeli ni na jedno brdo. Ko jednom proba penjanje po stenama vrlo brzo će se zaljubiti, a onda nastaju tegobe narkomana. Odustajanja nema... već ste zagrizli udicu i sad tražite nove izazove...

Moj početak...
Prvo sam završila alpinistički tečaj... gde sam se upoznala sa opremom, lepotama i opasnostima ovog sporta, sa novim prijateljima. Već posle prvog ispenjanog smera znala sam da je to pravi izbor. Potpuno je neverovatan osećaj kada se popnete uz neku vertikalu a znate da samo par godina pre toga ovaj podvig vam je bio nemoguća misija.

Potpuno ste bezbedni. Za vreme penjanja postavljaju se međuosiguranja sve do glavnog mesta osiguranja tj štanda.

Ako se možda neko već zainteresovao za ovaj sport, ovo je sajt koji treba obavezno da poseti

www.aob.org.yu
Sačuvana
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 11 Avgust, 2008, 18:10:54 »

Ovo nije klasičan odgovor već samo dopuna tj još neka nova moja iskustva...

U maju sam bila u Velsu ( V Britanija ) na skupu alpinista celog sveta i... bilo je fenomenalno. Pedesetak penjača iz čitavog sveta i isto toliko i Britanaca i svi smo tu da se upoznamo, da razmenimo neka iskustva, da penjemo i naravno da se dobro zabavljamo.

Prvi susret sa Mančesterom je bio poguban. Ipak smo mi iz Srbije  Tužan    KiÅ¡a na aerodromu je napravila poplavu pa smo svi hodali bosi po čekaonici. U kupatilima dve odvojene slavine... posebno za toplu i hladnu vodu. A onda za malo da me auto zgazi... nisam naučila na koju stranu treba prvo da pogledam...

No, kad se izuzme sve to... ostalo je bilo sve savršeno. Sedam sunčanih dana, prelepe stene i smerovi, super ekipica, dobra zabava i... ima još toliko toga...

Za one najhrabrije evo i par fotki...http://www.ukclimbing.com/articles/page.php?id=1034
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: