Berzica Forum
09 Januar, 2009, 23:06:52 *
Dobrodošli, Gost. Molimo vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom i lozinkom na Berzici.
Vesti: Dobrodošli na Berzica.com forum!

Početna   Pomoć Pretraga Prijava Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: kako do posla iz snova  (Pročitano 1906 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« poslato: 04 April, 2008, 12:33:39 »

par praktičnih saveta kao odgovor na ovo pitanje...

- usavršavajte se svakodnevno, učite jezike, savladajte rad na računaru i uspeh je zagarantovan !

pravilo br 1. NAPRAVITE PRVI KORAK...

odlazak na posao je svakodnevna obaveza, pa je zato važno da je izvršavate bez otpora i preteranog                      opterećenja. Dovoljno je da to samo želite. Kad jednom napravite prvi korak, vaši ciljevi dobiće oblik, izgledaće  realniji i biće zaista lakše ostvarljiviji.

pravilo br 2. BUDITE AMBICIOZNI...

pravilo br 3. NEMOJTE DA SE PLAŠITE...

strah mnoge sprečava da kažu: '' mogu da ostvarim karijeru iz snova ''. Zapitajte se, da li ćete lakše živeti sa strahom od toga da znate da niste pokušali da ostvarite svoje snove ili sa strahom od neuspeha ? Verujte u sebe

pravilo br 4. POKRENITE SE...

pravilo br 5. RADITE S RADOŠĆU...

verovali ili ne, posao iz snova može da bude i onaj koji već obavljate. Neophodno je samo da promenite svoj pristup prema njemu. Fokusirajte se na njegove dobre strane.
Sačuvana
vlada
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 04 April, 2008, 20:25:42 »

Sjajni saveti.

6. Uvek trazite vise...
Sačuvana
ALEXANDRA
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 06 April, 2008, 12:43:24 »

7.nadjite jaku vezu,jer covek danas ne moze drugacije da se zaposli osim preko veze,NAZALOST..
« Poslednja izmena: 06 April, 2008, 12:51:44 ALEXANDRA » Sačuvana
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 11 April, 2008, 10:35:32 »

jest i veza bitna, al ipaka moraš da raspolažeš sa još nekim kvalitetom.

Posao u firmi u kojoj trenutno radim, dobila sam zahvaljujući dobrom poznavanju rada na računaru. Logika mojih direktora je da za jednu platu imaće osobu koja može da radi osnovni posao i još ponešto... u mom slučaju, služim im i kao tehnička podrška...
Sačuvana
ALEXANDRA
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 11 April, 2008, 13:55:08 »

Ma normalno,svaka cast,slazem se ja sa tobom,mora covek da poseduje i odredjeni nivo znanja da bi se zaposlio,ali problem je sto svaka firma trazi radnike sa iskustvom,a kako ja da steknem to iskustvo? Trenutno sam student Pravnog fakulteta,i normalno je da zelim posao u svojoj struci,necu valjda da sticem iskustvo u nekom dragstoru i sl...a u jacim firmama uglavnom ljudi zaposljavaju svoju decu..ali kazem,svaka cast izuzecima..
  Bexter veliki pozdrav..
Sačuvana
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 15 April, 2008, 17:23:25 »

Alexandra, nije sve tako crno...

Ja sam završila medicinu i radim kao stručni saradnik ( ili u prevedu trgovački putnik ) za jednu firmu koja se bavi marketingom u zdravstvu.

'' Iskustvo '' sam steka još kao student. Za vreme mog života u studentskom domu bila sam član studentskog saveza. Hteli smo da obogatimo kulturni i društveni život u domu, pa smo se svi angažovali u organizaciji žurki, pozorišnih predstava, seminara, predavanja... Jedno vreme sam radila i kao merchndiser za Don cafe ( u prevodu promoter - fizikalac ). Bilo je tu još nekih poslića, ne mnogo bitnih.

Sve ovo sam napisala u cv - u. Nikakvo iskustvo u struci, osim obaveznog staža, nisam imala.

Ali, zamisli da si poslodavac... gledaj stvari iz drugog ugla. U mom slučaju... za poziciju stručnog saradnika traži se osoba sa dobrim organizacionim sposobnostima i komunikacijom sa ljudima... Studentski savez ( član organizacionog tima = osoba sa dobrim organizacionim sposobnostima; merchandising = sposobnost komunikacije sa ljudima ).

Pokušaj da nađeš posao u kojem ćeš istaći osobine koje će se vrednovati za tvoj željeni posao. Ne poznajem dovoljno prava pa ne bih mogla da ti dam neki konkretan savet ili da te uputim na neku adresu.

Verujem da ćeš pronaći neki studentski poslić gde ćeš istaći sve svoje vrednosti i kvalitete  Namigivanje

Samo napred... pozdrav !
Sačuvana
vlada
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 16 April, 2008, 17:37:13 »

Slazem se sa bexter, poslodavcu je bitna "sitnica" koja ce razlikovati tebe od svih ostalih slicnih kandidata koji imaju samo diplomu fakulteta.

Ta sitnica je upravo to, tj. ne mora biti nista krupno ali govori da si se ti angazovao i kao student i radio nesto, jos ako je vezano za posao koji pokusavas da dobijes u bilo kom pogledu, tim bolje..

Pozdrav!
Sačuvana
ALEXANDRA
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 17 April, 2008, 07:43:00 »

Smeško Hvala na lepim savetima....ulili ste mi bar malo nade..veliki pozdrav
Sačuvana
noil74
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #8 poslato: 07 Jun, 2008, 22:54:12 »

- usavršavajte se svakodnevno, učite jezike, savladajte rad na računaru i uspeh je zagarantovan !

pravilo br 3. NEMOJTE DA SE PLAŠITE...
strah mnoge sprečava da kažu: '' mogu da ostvarim karijeru iz snova ''. Zapitajte se, da li ćete lakše živeti sa strahom od toga da znate da niste pokušali da ostvarite svoje snove ili sa strahom od neuspeha ? Verujte u sebe

pravilo br 4. POKRENITE SE...

Zaista strah moze sve da upropasti. Spremam da se pokrenem vec nekoliko dana da predam CV u jednu vecu firmu u mom mestu ali se plasim "da me ionako nece primiti, verovatno imaju nekoga vec preko veze..." i da ne nabrajam.
Moja sreca je u tome sto imam divnog partnera u kome imam jako veliku podrsku i ima toliko nade i vere u mene pa me i uprkos mojoj tvrdoglavosti "gura" napred tako da u ponedeljak definitivno odlazim da predam svoj CV, a vama javljam kako sam prosla.

Sačuvana

"It is not important what you learn,you can always look at books,what is important is to learn how to think an solve problems"
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: