Alexandra, nije sve tako crno...
Ja sam završila medicinu i radim kao stručni saradnik ( ili u prevedu trgovački putnik ) za jednu firmu koja se bavi marketingom u zdravstvu.
'' Iskustvo '' sam steka još kao student. Za vreme mog života u studentskom domu bila sam član studentskog saveza. Hteli smo da obogatimo kulturni i društveni život u domu, pa smo se svi angažovali u organizaciji žurki, pozorišnih predstava, seminara, predavanja... Jedno vreme sam radila i kao merchndiser za Don cafe ( u prevodu promoter - fizikalac ). Bilo je tu još nekih poslića, ne mnogo bitnih.
Sve ovo sam napisala u cv - u. Nikakvo iskustvo u struci, osim obaveznog staža, nisam imala.
Ali, zamisli da si poslodavac... gledaj stvari iz drugog ugla. U mom slučaju... za poziciju stručnog saradnika traži se osoba sa dobrim organizacionim sposobnostima i komunikacijom sa ljudima... Studentski savez ( član organizacionog tima = osoba sa dobrim organizacionim sposobnostima; merchandising = sposobnost komunikacije sa ljudima ).
Pokušaj da nađeš posao u kojem ćeš istaći osobine koje će se vrednovati za tvoj željeni posao. Ne poznajem dovoljno prava pa ne bih mogla da ti dam neki konkretan savet ili da te uputim na neku adresu.
Verujem da ćeš pronaći neki studentski poslić gde ćeš istaći sve svoje vrednosti i kvalitete

Samo napred... pozdrav !