Berzica Forum
05 Decembar, 2008, 01:30:26 *
Dobrodošli, Gost. Molimo vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom i lozinkom na Berzici.
Vesti: Dobrodošli na Berzica.com forum!

Početna   Pomoć Pretraga Prijava Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Razlog zbog koga treba piti vino i jesti čokoladu  (Pročitano 1413 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« poslato: 08 April, 2008, 23:35:20 »

Čitajući novine ovo mi je zapalo za oko...

'' Vino i čokolada su zdravi., ali samo ako se konzumiraju umereno. Obe supstance sadrže polifenole, biljne supstance koje imaju jaka antioksidativna svojstva, pa sprečavaju bolesti i usporavaju starenje. Crno vino sadrži četiri puta više polifenola nego belo.

Istraživanja pokazuju da čaša crnog vina dnevno pomaže u prevenciji srčanih bolesti i dijabetesa. Jedna kalifornijska studija je pokazala da ljudi koji umereno konzumiraju crno vino za 40-60 odsto ređe pate od srčanih bolesti i moždanog udara. Kombinujte čašu vina s mediteranskom ishranom, u kojoj dominiraju povrće, riba i voće pa ćete živeti duže i zdravije.

Supstance iz semenki crnog grožđa pročišćavaju krvne sudove, snižavaju pritisak i poboljšavaju stanje kardiovaskularnog sistema. Na isti način deluje i čokolada s velikim procentom kakaoa. Zrna kakaoa su najbolji pripodni izvor antioksidanata procijanidina, koji su podgrupa polifenola. Zato treba jesti tamnu čokoladu koja sadrži minimum 70 odsto kakaoa. ''

Sačuvana
ALEXANDRA
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: 10 April, 2008, 13:04:38 »

Najbolje je piti kupinovo vino-po mogucstvu domace,jer je dosta dobro za cirkulaciju..a i ukusno je,nema sta Smeško..Verovali ili ne,meni je doktorka preporucila ovo vino,tako da obavezno popijem jednu casu posle rucka..preporucila bih svima,jer pored toga sto je ukusno,jako je zdravo..
Sačuvana
vlada
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 11 April, 2008, 23:35:26 »

Ja volim uvece popiti casu sangrije.

Normalna vina su mi obicno jaka bez odgovarajuceg rucka.

In vino veritas!
Sačuvana
noil74
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 16 Jun, 2008, 20:07:31 »

Vikend sam provela u Sremskim Karlovcima, gradu vina.. Prelepo se provela i saznala puno interesantnih stvari o vinu, prisustvovala degustaciji vina u jednoj privatnoj vinari...
Preporucujem da obavezno posetite ovo mesto blizu Novog Sada, na obroncima Fruske Gore.
Sačuvana

"It is not important what you learn,you can always look at books,what is important is to learn how to think an solve problems"
noil74
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 16 Jun, 2008, 20:08:20 »

A da li ste znali
    *  da je najskuplje prodato vino u istoriji 200 godina star Chateau d'Yquem nedavno dostigao cenu od 90,000 $! Kupac je privatni americki kolekcionar kome je ovo neverovatno vino iz 1787. dopremljeno, ni manje ni vise, nego privatnim avionom.Pravdajući neverovatno visoku cenu, direktor firme Stephen Williams koja je bila vlasnik ovog vina, objasnio je da je grozdje tog Yquema brano dok je Dzordz Vasington bio predsednik SAD-a, Dzejms Vat usavrsavao parnu masinu, a glava Marie Antoanete je jos uvek cvrsto stajala na ramenima. 'Morate imati na umu da je uz takvu bocu vezana poprilicna nostalgija', komentarisao je Williams.
    * da i poznati imaju svoje vino! Madona je lansirala je dve sopstvene marke vina, na je cijim etiketama, predpostavljate, njen lik.Medju poznatim proizvodjacima, ne toliko popularnih vina su i Alen Delon, Zerar Depardje, Frensis Ford Kopola i najnoviji medju vinarima- Bred Pit.
    * da je prvi sampanjac napravio francuski monah Dom Perinjon u 17.veku u francuskoj oblasti Sampanja,po kome je ovo fantasticno pice i dobilo ime. Ostace upamcena i prva recenica Dom Perinjona kada je probao svoj izum:"Ljudi, pijem zvezde!"
    * da je neko rekao :"U vinu je mudrost, u pivu snaga, a u vodi bakterije". Ako ovome dodamo i staru poslovicu:"Um caruje, snaga klade valja", vise nema dilema oko izbora.

Sačuvana

"It is not important what you learn,you can always look at books,what is important is to learn how to think an solve problems"
vlada
Beginner
*

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 24 Jun, 2008, 21:20:24 »

Kako je bilo u Sremskim Karlovicima?! To mesto me oduvek privlacilo... Koju vinariju preporucujes tamo?
Sačuvana
bexter
Global Moderator

Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 11 Avgust, 2008, 17:50:42 »

A najbolje ''vino'' za dame je SANGRIJA...
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: