Osnovni saveti za klijente

September 2nd, 2009

Ovog puta, pažnju ćemo usmeriti na klijente i dati im par saveta koji će im možda biti korisni prilikom sklapanja dogovora sa izabranim poslodavcima oko usluge koju žele da kupe od njih.
Dakle, pred vama je nekoliko osnovnih saveta:

1. Dobro se raspitajte o tome koji su uslovi posla

Pitajte prodavce na koji način naplaćiju usluge koje pružaju. Ako osetite da je potrebno, cenjakajte se sa njima, pokušajte da snizite cenu na nižu od one koju su na početku ponudili. U osnovi, poslodavci su dužni da vam na što bolji način opišu kako će vam pružiti uslugu. Na taj način vi se zapravo upoznajete koliko sa poslodavcem , toliko i sa njegovim uobičajenim načinom rada. Ukoliko primetite da poslodavac nije nešto naročito otvoren i da izbegava da da odgovore na sva vaša pitanja, dobro razmislite da li sa njim želite da radite uopšte. Oklevanje poslodavca često nije dobar znak i može biti prouzrokovan različitim faktorima. Zato pažljivo birajte osobu kojoj želite da poverite određeni zadatak.

2. Zapišite svoje zahteve

Dobro određeni i objašnjeni zahtevi ubrzaće dogovor oko cene i usredsrediće vaš razgovor sa poslodavcem na vašu želju vezanu za projekat koji mu pružate. Vaš zahtev ne mora da bude preterano detaljan. Ako jednostavno ne znate šta tačno želite, poslodavci će biti oni koji će to uraditi za vas. Kao što smo već rekli u prethodnom tekstu, poznavanje neophodnih detalja predstavlja sigurno najveći deo posla, i kao stručnjacima u određenoj oblasti, vi poslodavcima upravo to i naplaćujete.
Kvalitetna saradnja na samom početku rada može biti dobar pokazatelj u vezi toga u kom smeru će se odnos sa vašim poslodavcem kretati i može doprineti komunikaciji između vas. Na taj način možete odrediti osnovne planove za izradu projekta i na što lakši način izneti vaša očekivanja vezana za cenu i konačan ishod projekta.
Dobra i otvorena komunikacija je bitna za odnos između vas i radnika. To uvek imajte na umu, čak i ako niste u mogućnosti da se sretnete sa njim više od dva-tri puta, budite sigurni u to da ste mu dali prave direkcije, i da će ih on, kao takve ispoštovati.

3. Budite spremni na pregovore

Različiti ljudi različitih profila prave uvek istu uobičajenu grešku – misle da su uvek u pravu! Nemojte biti jedni od tih! Saslušajte dobro predloge i savete koje vam osoba kojoj ste se obratili pruži. Koliko god to ponekad neverovatno bilo, upravo su ti saveti krucijalni, a zato ste i kontaktirali freelancera na prvom mestu, zar ne? To ne mora neophodno da znači da će vam se cena koju ste obavezni na kraju da platite povećati za nekoliko cifara. Neretko poslodavci žele da iskoriste ovaj korak kako bi situaciju preokrenuli u svoju korist, ali ne dajte se prevariti i, ako ste već izabrali poštenog poslodavca koji ne želi da vas prevari, poslušajte sve njegove predloge i odlučite se za ono što će biti od koristi za obe strane.

4. Ne plašite se da otkrijete svoj budžet

Otkrijte poslodavcu koliko ste spremni da potrošite i dajte mu isnovna uputstva. Ukoliko vam on posle toga odredi cifru koja je za samo mrvicu manja od vašeg stvarnog budžeta, pri tom vam se ne izjasnivši o određenoj tarifi po kojoj radi, produžite dalje. Nađite drugog poslodavca. Dobar radnik će se truditi da na najbolj načini iskoristi vaš budžet i to pravilnom podelom troškova. Budite vrlo obazrivi što se tiče toga na koji način poslodavac želi da iskoristi vaš budžet. Ako imate izbora, odaberite onog freelancera za kog mislite da ćete u njega imati najviše poverenja.

5. Ne plašite se satnih tarifa

Većina klijenata želi da plaća po projektu i to najčešće zbog toga zato što se boje mogućnosti da konačna cena projekta dosta bude dosta skuplja ukoliko uslugu budu plaćali po satu. To često nije tačno. Cenu usluge po projektu je često veoma teško odrediti na samom početku rada i može vam se desiti da vam poslodavac unapred odredi cenu koja je dosta veća od realne.
Kad budete birali između više poslodavaca, uporedite njihove cene po satu i kvalitet njihovog rada na taj način. Ako se ovaj način plaćanja koristi na pravi način, obe strane bi trebale da budu zadovoljne. Odredite budžet za koji mislite da bi trebalo da pokrije sve troškove i nađite način na koji ćete, i vi i poslodavac, ispoštovati taj budžet.

6. Budite spremni da ponekad nagradite svog poslodavca za dodatnu pomoć i obezbeđivanje vaših usluga

Većina klijenata ne želi ni da pomisli na to da pruži tako veliku odgovornost svom poslodavcu, ali ukoliko na umu imate neki zaista velik i zanačajan projekat, nećete pogrešiti ukoliko potražite pomoć u njegovom osmišljavanju. Zapravo, takav pristup radu vam može biti veoma koristan, jer u velikoj meri vam može olakšati osmišljavanje nekog komplikovanijeg zadatka.

Jednostavno recite: „Daću vam ’toliko i toliko’ mesečno, ukoliko mi pomognete da rešim jedan veliki problem“. Ali, za pomoć se obratite tek pošto dobro razjasnite svoje uslove i šta očekujete da ćete postignete sa tim projektom.

7. Služite se priručnicima za oblasti koje vas interesuju

Kao što smo već rekli – za one poslove za koje vam je neophodno da angažujete druge osobe koje će ih obaviti za vas, vi očito niste stručnjaci, i upravo zato su tu freelanceri koji mogu da vam potrebnu pomoć pruže. Ukoliko svoje znanje u oblasti koja vas interesuje i kojom se indirektno bavite želite da proširite, nabavite priručnike iz te oblasti i unapredite svoje znanje. U tom slučaju, veće su šanse da odaberete pravu osobu za izvršavanje vašeg zadatka, a takođe možete lakše primetiti potencijalne greške vašeg poslodavca.

Ne dopustite sebi da budete primorani da učite na sopstvenim greškama. Sasvim je izvesno da će vam se ponekad desiti i razočaranje, kako u smislu kvaliteta konačnog proizvoda, tako i u smislu vašeg mišljenja o samom poslodavcu. Ali ovi saveti su upravo tu da vas nauče kako da pomenute potencijalne greške prepoznate i otklonite na vreme.

Leave a Reply